Лемтранс виступив на Українському інфраструктурному форумі

24.04.2017
Share

20 квітня в Києві відбувся «Український інфраструктурний форум ’17», який уже другий рік поспіль збирає представників влади, учасників ринку, а також міжнародних інвесторів для відкритої дискусії з питань залучення інвестицій в українську інфраструктуру. У ключовій сесії форуму, присвяченій залізничному транспорту України, виступив генеральний директор компанії «Лемтранс» Володимир Мезенцев. Вiн дав оцінку ситуації на ринку вантажних залізничних перевезень, розповів про перспективи його розвитку і виклики, з якими стикається приватний бізнес.

«Інтерес приватних компаній до інвестицій у залізничну галузь зберігається. Однак, на жаль, жоден із чинників, що заважають припливу приватних інвестицій у залізницю, не усунуто», — розповів Володимир Мезенцев.

Під час виступів експерти, серед яких представники МІУ, ЄБРР, ПАТ «Укрзалізниця», Bombardier Transportation, Siemens, Amsted Rail Company та ін., вказали на тенденцію посилення проблем із забезпеченням вантажних перевезень локомотивами та вагонами, а також стан залізничної інфраструктури загалом. Ще одна тема, яку порушували в дискусіях учасники форуму, стосується залізничних тарифів. «Ніхто не заперечує потреби підвищення тарифів, але сам підхід до тарифоутворення має бути іншим. Рішення про підняття тарифів має приймати незалежний орган (регулятор), який би визначав їх розмір за допомогою чіткого та прозорого механізму розрахунку. Важливо розуміти логіку підвищення. Водночас збільшення тарифу не повинно призвести до падіння вантажопотоку. І що найважливіше, необхідно впровадити систему прозорого та цільового використання отриманих доходів від підвищення. Визначити напрями, куди буде насамперед інвестовано кошти: інфраструктура, тяга тощо», — каже Володимир Мезенцев.

Учасники зустрічі наголосили на важливості подальшого процесу реформування галузі, створення конкурентного ринку з чіткими правилами гри.

Довідка:

ТОВ «Лемтранс» — найбільша в Україні приватна транспортно-експедиторська компанія, що надає повний комплекс послуг із перевезення вантажів залізничним транспортом. Основними напрямами діяльності є: транспортно-експедиторське обслуговування внутрішніх і експортно-імпортних вантажних перевезень, а також ремонт рухомого складу. 100% статутного капіталу компанії «Лемтранс» належать Групі СКМ.

Підписка на новини

Будьте в курсі подій