«Лемтранс» та Shakhtar Social відкрили футбольний майданчик "Давай, Грай!" у Бродах

29.08.2022

22 серпня відбулося відкриття майданчика проєкту «Давай, грай!» у Бродах (Львівська область), де тренуються понад 120 хлопців і дівчат віком від 7 до 12 років. Крім місцевих дітлахів, тут займаються футболом діти-переселенці, які були змушені залишити рідні домівки через активні бойові дії в таких містах, як Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Херсон, Нова Каховка, Кирилівка.

Тренер Олексій Максимовський також є переселенцем – раніше він працював у «Давай, грай!» у Попасній (Луганська область). Як і у всіх містах наявності проєкту, дітей і їхнього наставника забезпечено всім необхідним приладдям для проведення занять.

Відзначимо, що відкриття майданчика «Давай, грай!» у Бродах стало можливим завдяки спільним зусиллям фонду Shakhtar Social і партнера проєкту компанії «Лемтранс».

Інна Хмизова, директор Shakhtar Social:

– «Лемтранс» – партнер фонду Shakhtar Social уже 4 роки. Ми продовжили співпрацю попри повномасштабну війну і вдячні партнерам за те, що вони поділяють наше бачення та цінності. Проєкт «Давай, грай!» завжди був більш ніж просто футбол. Це нагода для дітей провести час весело та з користю для здоров'я, завести нових друзів і зіграти у футбол, звісно. Усе те, що діти люблять і звикли робити в мирний час, а зараз цінність таких простих речей є ще відчутнішою.

Володимир Мезенцев, CEO компанії «Лемтранс»:

– Усі наші програми до воєнного часу було спрямовано на те, аби майбутнє покоління зростало здоровим. «Лемтранс» разом із Shakhtar Social відкривав футбольні майданчики «Давай, грай!» у Попасній і Волновасі. Однак почалася війна, що стала чи не найбільшим ударом для дітей. Ми всі бажаємо, щоб вони чимшвидше повернулися до активного й щасливого життя, і коли нам запропонували спільно відкрити новий футбольний майданчик «Давай, грай!» у Бродах, ми вирішили долучитися і взяти на себе витрати, необхідні для реалізації проєкту. Сьогодні, коли діти особливо потребують підтримки, необхідно їм допомогти. Ми віримо, що спорт дозволить дітлахам бути здоровими та знайти нових друзів.

Нагадаємо, що від 24 лютого до 1 серпня бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК «Шахтар» надали 3 мільярди гривень, або близько 100 мільйонів доларів, для допомоги Україні й українцям, і щодня ця сума зростає. Гуманітарна допомога охоплює вже понад 11 мільйонів осіб по всій країні.