10 мільйонів наборів виживання від Штабу Ахметова отримали жителі Донбасу

12.10.2016
Share

10 млн 3 тис. 717 дорослих та дитячих наборів виживання на Донбасі з обох боків лінії зіткнення видав Гуманітарний штаб Ріната Ахметова із серпня 2014 року. За два роки роботи допомогу від Штабу отримали мирні жителі більш ніж 500 міст і сіл Донецької та Луганської областей. Про це під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор Штабу Римма Філь.

«На сьогодні Штаб Ріната Ахметова видав 10 мільйонів наборів виживання мирним жителям Донбасу з обох боків лінії зіткнення. Це допомога для найбільш незахищених категорій жителів: 70% одержувачів допомоги – пенсіонери, 6% – інваліди. Також продукти від Штабу отримують багатодітні сім’ї, батьки-одинаки, діти-сироти, діти віком до 3-х років. Ці люди найбільше постраждали від війни. Для них та їхніх сімей продуктові набори не просто благодійна допомога, а засіб виживання», – розповіла Римма Філь.

Щоб сформувати і видати таку кількість наборів, Штаб доставив у логістичні центри в Донецьку й Маріуполі 115 тис. тонн продуктів. Для перевезення такого обсягу гуманітарного вантажу було направлено 256 автоколон із 5 771 фури.

Всього допомогу від Штабу Ріната Ахметова отримали мирні жителі більш ніж 500 міст і сіл Донецької та Луганської областей, у яких розташовані стаціонарні пункти видавання й де побували бригади мобільного видавання. Щомісяця Штаб видає приблизно 400 тисяч продуктових наборів.

«Допомога Ріната Ахметова життєво важлива для людей. Особливо для жителів глибинки й сіл уздовж лінії вогню. У цьому нам допомагають мобільні бригади, що доставляють допомогу. Вони видали понад 218 тисяч наборів жителям 425 населених пунктів Донбасу», – уточнила Римма Філь.

У жовтні 2016 року мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова охоплять понад 70 населених пунктів. Волонтери вже доставили продуктові набори в Новотроїцьке, Кірове, Святогірськ. Заплановані виїзди в Піски, Опитне, Гнутове, Талаківку, Майорськ, Жованку, де досі не припиняються обстріли.

У жовтні Штаб Ріната Ахметова вже відправив на Донбас 6 автоколон із продуктами. До кінця місяця заплановано доставити ще 175 тисяч наборів.

Підписка на новини

Будьте в курсі подій