«Лемтранс» виступив партнером Ukrainian Infrastructure Forum ’18

24.04.2018
Share

«Лемтранс» виступив партнером Ukrainian Infrastructure Forum ’18, що пройшов у Києві 19 квітня 2018 року. Традиційно учасників форуму чекала насичена ділова програма, що включає стратегічні сесії та дискусії, тематика яких відбиває найактуальніші питання розвитку інфраструктури.

Під час заходу представники влади та бізнесу, провідні експерти й міжнародні інвестори обговорили можливі шляхи розвитку галузі в умовах дефіциту коштів, перспективні механізми та моделі фінансування розвитку інфраструктури, а також відкритість самого ринку.

Генеральний директор «Лемтранс» Володимир Мезенцев, виступаючи на ключовій сесії, присвяченій залізничному транспорту України, вказав на успішний європейський досвід державно-приватного партнерства під час реалізації низки проектів в інфраструктурі. Також він розповів про необхідність прийняття в країні відповідного законодавчого регулювання, що визначає механізм і умови державно-приватного партнерства. Іншими словами, необхідність створення зрозумілої та прозорої програми, яка знімає ризики потенційних інвесторів, готових реалізовувати проекти загальнодержавного значення.

Під час виступів експерти, серед яких були представники МІУ, ПАТ «Укрзалізниця», ЄБРР, General Electric та ін., зійшлися на думці, що ключовою проблемою ринку на сьогодні є дефіцит тягового рухомого складу. Для усунення проблем із тягою країні потрібна комплексна програма оновлення та відновлення. «Якщо дотримуватися логіки реформи, треба дати чітку відповідь на питання про лібералізацію ринку тяги. «Укрзалізниці» необхідно швидше відкривати ринки для приватних інвесторів. Треба розуміти, що поява сьогодні приватної тяги — не самоціль, а лише засіб покращення перевізного процесу. Адже кожна невивезена тонна вантажу — це втрати залізниць, вантажовідправників, операторів і втрати економіки України».

Підписка на новини

Будьте в курсі подій