«Лемтранс» виступив на Міжнародному форумі інфраструктури та транспорту MINTRANS 2020

11.11.2020

05 листопада 2020 року в Києві проходив Міжнародний форум інфраструктури та транспорту MINTRANS 2020, присвячений обговоренню актуальних проблем і перспектив розвитку ринку перевезень.

Однією з ключових тем цього форуму стали питання реформування та розвитку ринку залізничних перевезень. Порядок денний заходу включав увесь спектр найактуальніших проблем залізничної галузі: тематику вантажних перевезень, запуск пілотного проєкту з приватної тяги та питання реформування галузі.

Компанію «Лемтранс» на форумі представляв генеральний директор Володимир Мезенцев. Під час залізничної панелі Володимир Мезенцев дав оцінку ситуації на ринку вантажних залізничних перевезень, а також прокоментував ситуацію навколо запуску пілотного проєкту.

«Запуск експерименту – це перший крок до лібералізації ринку. Адже рано чи пізно, але закон про залізний транспорт буде ухвалено. Закон зокрема передбачає реформу – створення конкурентного ринку в Україні, – каже Володимир Мезенцев. – Важливо розуміти, що сам по собі експеримент не робить ринок конкурентним, ринок закритий. Однак експеримент дає багато відповідей на різні питання, зокрема, як правильно цей ринок має працювати».

Варто зазначити, що форум став одним із найдискусійніших майданчиків цього року, а його тематика відбивала найгостріші питання розвитку галузі.

У тематичних панельних дискусіях узяли участь глава Укрзалізниці Володимир Жмак, Міністр інфраструктури у 2010–2012 роках Борис Колесніков, старшій̆ фахівець із питань транспорту World Bank Group Домінік Пателла, президент МАУ Євген Дихне, СЕО компанії «Лемтранс» Володимир Мезенцев, член наглядової ради ТІС Філіп Грушко й багато інших.