"ЛЕМТРАНС" підбив попередні підсумки роботи у 2023 році

09.02.2024
Share

Компанія зберегла позиції на українському ринку залізничних перевезень у піввагонах і продовжує інвестувати в економіку країни.

За підсумками року загальний обсяг перевезень становить приблизно 17 млн тонн вантажів різної номенклатури. Водночас основна частина перевезених вантажів — це вугілля. Зокрема, обсяг перевезення вугілля сягнув 13,5 млн тонн. Саме доставляння вугілля з місць видобутку до електростанцій відіграє ключову роль у надійнішому проходженні опалювального сезону в країні. Другий за питомою вагою вид вантажу для компанії — будівельні матеріали. Обсяг перевезення становить 2,9 млн тонн. Крім того, обсяг навантаження залізорудної сировини сягнув 0,4 млн тонн і 0,2 млн тонн інших видів вантажів.

«Так, бізнес усе ще залежить від потенційної загрози руйнування прифронтової промисловості, логістичних вузьких місць – портів та перевантаження на кордонах із ЄС, – каже генеральний директор компанії "Лемтранс" Володимир Мезенцев. – Але попри війну ми не зупиняємося й робимо ставку на розвиток України. Важливим напрямом за рік, що минув, можна назвати нашу інвестиційну діяльність. Ми інвестуємо в нові інфраструктурні проєкти – це термінальний і контейнерний бізнес».

ІНВЕСТИЦІЇ

За 2023 рік Група «Лемтранс» інвестувала в інфраструктурні та логістичні проєкти країни понад 160 млн грн, з яких понад 153 млн грн у термінальний і контейнерний бізнес. Було продовжено розвиток контейнерного термінала в Мостиськах (партнерський проэкт) і прийнято рішення розпочати проєктні роботи щодо ще двох нових контейнерних терміналів, які будуть розташовані на території України. Також компанія реалізовувала інвестиційну програму, спрямовану на подальше підвищення ефективності та збільшення продуктивності вагоноремонтних потужностей.

РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ІНФРАСТРУКТУРНИХ АКТИВІВ

За 12 місяців 2023 року обсяг планових і поточних видів ремонту вантажних вагонів на вагоноремонтному майданчику «Лемтранса» становить 5 220 одиниць. Вагоноремонтне депо у 2023 році продовжило працювати, що дало змогу зберегти рівень безпеки руху.

ПОДАТКИ

Група «Лемтранс» продовжує наповнювати бюджет України. За 12 місяців 2023 року компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів приблизно 929 млн грн.Зокрема, до державного бюджету було перераховано 840 млн грн. Місцеві бюджети було поповнено на суму понад 88 млн грн, єдиний соціальний внесок становить орієнтовно 64 млн грн.

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ТА БЛАГОДІЙНІ ІНІЦІАТИВИ

За період повномасштабного вторгнення на підтримку ЗСУ, ТРО, гуманітарну допомогу населенню та інші благодійні проєкти компанія спрямувала понад 41 млн грн. «Лемтранс» надавав військовослужбовцям автотранспорт, квадрокоптери, термінали Starlink, бронежилети, пічки-«буржуйки» тощо. Наша підтримка полягала також у перерахуванні коштів на спеціальний рахунок НБУ, у сплаті логістичного тарифу на перевезення гуманітарного вантажу для мирного населення та допомоги, у доставлянні продуктів у деякі регіони країни.

Підписка на новини

Будьте в курсі подій