«Лемтранс» у 2022 році інвестував в Україну понад 300 млн грн

09.02.2023
Share

Загальний обсяг залізничних перевезень компанії «Лемтранс» за підсумками роботи у 2022 році становить 18,8 млн тонн вантажів різної номенклатури, водночас основна частина перевезених вантажів — це вугілля та будівельні матеріали. Зокрема, обсяг перевезення вугілля сягнув 13,9 млн тонн, будівельних матеріалів — 2,02 млн тонн. Крім того, обсяг навантаження залізорудної сировини становить 1,64 млн тонн, чорних металів — 0,48 млн тонн, флюсів — 0,3 млн тонн.
Через переорієнтацію транспортних потоків найбільш актуальним питанням стало збільшення пропускної спроможності експортно-імпортних перевезень із країнами Європи.

ІНВЕСТИЦІЇ КОМПАНІЇ
Загальний обсяг капітальних вкладень за підсумками 2022 року становить 306 млн грн.
У 2022 році компанія продовжила віддавати пріоритет великим інвестиційним проєктам, які створюють умови для сталого розвитку в довгостроковій перспективі. Одним із ключових для інвестування у 2022 році й далі залишався напрям контейнерних перевезень.

«Попри війну, ми не зупинили інвестування в наші проєкти. За цей рік ми завершили будівництво та відкрили з партнером термінал у Мостиськах, — каже СЕО компанії «Лемтранс» Володимир Мезенцев. — Спільно з «Левада-Карго» (дочірня компанія «Лемтрансу») ми продовжили роботу над потенційним розвитком мережі інтермодальних терміналів, а також придбанням фітингових платформ і контейнерів. Інвестиції в межах цих проєктів становлять понад 290 млн грн».

Також у 2022 році компанія «Лемтранс» суттєву увагу приділяла енергонезалежності вагоноремонтного депо та забезпеченню стабільності роботи бізнесу.

РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ІНФРАСТРУКТУРНИХ АКТИВІВ

За 12 місяців 2022 року обсяг планових і поточних видів ремонту вантажних вагонів на вагоноремонтних майданчиках «Лемтрансу» становить 6 941 одиниць.

ПОДАТКИ
За 12 місяців 2022 року «Лемтранс» перерахував до бюджетів усіх рівнів 1,3 млрд грн. Лише до державного бюджету було перераховано 1,2 млрд грн, у т. ч. ПДВ — 762 млн грн. Місцеві бюджети було поповнено на суму понад 95 млн грн. Єдиний соціальний внесок становить 87 млн грн.

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ТА БАЛГОДІЙНІ ІНІЦІАТИВИ
Загалом за час війни на підтримку ЗСУ, ТРО та гуманітарну допомогу населенню перераховано понад 22 млн грн. Наша підтримка ЗСУ та ТРО полягає також у передані автотранспорту, бронежилетів, виробництві протитанкових "їжаків" для оборони українських міст, та пічок "буржуйок".

 

 

Підписка на новини

Будьте в курсі подій