Компанія «Лемтранс» і Група Метінвест домовилися про довгострокову співпрацю

15.11.2017
Share

Група Метінвест і компанія «Лемтранс» підписали угоду про співпрацю на три роки. До кінця 2020 року «Лемтранс» гарантує забезпечити власним парком приблизно 50% потреб Групи Метінвест у піввагонах. У межах угоди «Лемтранс», крім забезпечення Метінвесту піввагонами, також буде здійснювати управління та технічний менеджмент для всіх піввагонів гірничо-металургійного холдингу. Це охоплює надання транспортно-експедиторських послуг, інформаційний супровід, а також ремонт рухомого складу Групи. Підписана угода враховує досвід попередньої трирічної співпраці двох компаній і передбачає нові взаємовигідні можливості.

Своєчасне постачання продукції клієнтам є одним з основних пріоритетів Метінвесту. В умовах дефіциту рухомого складу на ринку України, зокрема через погіршення ситуації з оборотністю вагонів і періодичними заторами через операційні проблеми «Укрзалізниці», Група Метінвест змушена вживати стратегічні кроки, спрямовані на посилення забезпеченості піввагонами. Зокрема, Група розширює власний парк піввагонів і уклала довгострокову угоду з «Лемтранс». Завдяки цьому вже найближчим часом приблизно 20% потреб Метінвесту у вантажоперевезеннях будуть забезпечені власними піввагонами, а 50% покриє «Лемтранс». Решту 30% компанія розраховує закрити піввагонами з ринку — пріоритетно вагонами парку «Укрзалізниці», якщо цей намір Групи Метінвест буде підтримано державною залізничною компанією.

Генеральний директор ТОВ «Метінвест-Шиппінг» Олексій Соловей:
— З огляду на масштаб і термін договору, ця подія є знаковою для українського ринку залізничних перевезень. Взаємні зобов’язання сторін, які плануються на довгостроковий період, дадуть нам можливість в умовах нестабільності перевезень у мережі «Укрзалізниці» підвищити надійність постачання, а нашому партнеру — cфокусувати зусилля на підвищенні ефективності та поліпшенні якості сервісу. Подібний формат є перспективним для співпраці між вантажовідправниками зі стабільною вантажною базою й операторами рухомого складу, які стратегічно бачать себе на ринку вагонів України.

Генеральний директор ТОВ «Лемтранс» Володимир Мезенцев: 
— Угода про довгострокову співпрацю, яку ми підписали, відповідає обраному вектору розвитку компанії «Лемтранс», спрямованому на розширення партнерських відносин із найбільшими промисловими підприємствами України. Трирічний договір дасть змогу оптимально спланувати виробничу та інвестиційну діяльність компанії, а також створити додаткову вартість для сторін за рахунок синергії вантажопотоків Групи Метінвест із перевезеннями наших інших клієнтів.

Підписка на новини

Будьте в курсі подій