У I півріччі 2018 року «Лемтранс» перевіз 25,87 млн тонн вантажів

26.07.2018

За підсумками I півріччя 2018 року компанією «Лемтранс» було перевезено 25,87 млн тонн різних вантажів. Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, зниження становить 3,03% (26,68 млн тонн у I півріччі 2017 року).

Структура навантаження «Лемтранс» у звітному періоді загалом не змінилася. За шість місяців 2018 року основний обсяг навантаження припадає на вугілля — 9,93 млн тонн — і залізорудну сировину — 8,68 млн тонн. За підсумками першого півріччя 2017 року перевезення цих видів вантажу становили 10,08 млн тонн і 10,26 млн тонн відповідно. Обсяги перевезення чорних металів у січні-червні становили 3,62 млн тонн (2,88 млн тонн у I півріччі 2017 року), флюсів — 1,60 млн тонн (1,72 млн тонн у I півріччі 2017 року), коксу — 1,54 млн тонн (1,39 млн тонн у I півріччі 2017 року).

«Перше півріччя 2018 року видалося непростим. Ми відчули падіння обсягів перевезень відразу за кількома номенклатурами вантажів. Збереглася тенденція на погіршення якісних показників, — говорить генеральний директор компанії «Лемтранс» Володимир Мезенцев. — Насамперед, негативно впливає відсутність локомотивної тяги на окремих ділянках залізниці, що призводить до збільшення часу обороту вагона. Також негативний вплив має той факт, що багато вантажовідправників не дотримуються нормативних термінів навантаження-вивантаження, перетворюючи вагони на склади на колесах».

Довідка:

ТОВ «Лемтранс» — найбільший приватний оператор залізничного рухомого складу України. Основними напрямами діяльності компанії є: організація перевезень власним рухомим складом, надання транспортно-експедиторських послуг, інформаційний супровід руху вантажів, а також ремонт рухомого складу. 100% статутного капіталу компанії «Лемтранс» належать Групі СКМ.