«Лемтранс» приєднався до ініціативи Фонду Ріната Ахметова з надання допомоги лікарням на заході та сході України

21.04.2020
Share

«Лемтранс» приєднався до глобальної ініціативи Фонду Ріната Ахметова з надання допомоги українським лікарням у боротьбі з епідемією COVID-19.


У межах цієї ініціативи «Лемтранс» уже закупив засоби індивідуального захисту на прохання лікарів Волноваської центральної районної лікарні. Ця установа орієнтована на приймання пацієнтів із підозрою на коронавірус.


У вівторок, 21 квітня, компанія безоплатно передала лікарні понад 2 000 одиниць засобів індивідуального захисту: медичні окуляри та рукавички, лицьові щитки, маски підвищеного захисту, а також комбінезони. У зв’язку зі введенням Кабінетом Міністрів України карантину «Лемтранс» вжив низку превентивних заходів, спрямованих на недопущення поширення коронавірусу як усередині компанії, так і в регіонах своєї присутності.

«Загроза коронавірусу COVID-19, темпи та рівень його впливу на наше життя виявилися сильнішими, ніж нам здавалося спочатку. У цих умовах ми не можемо залишатися осторонь, – каже генеральний директор компанії Володимир Мезенцев. – "Лемтранс" виділив кошти, які спрямував на придбання засобів індивідуального захисту для лікарів. Це внесок компанії в профілактику поширення коронавірусної інфекції та забезпечення соціальної стабільності в регіонах нашої присутності».

Нагадуємо, що Рінат Ахметов виділив 300 млн грн на боротьбу з COVID-19. Для цього він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, ФК «Шахтар», банку ПУМБ, компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM для допомоги Україні. На виділені кошти було закуплено для всієї країни 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус, засоби спецзахисту для лікарів, високоякісні апарати ШВЛ тощо.

Підписка на новини

Будьте в курсі подій