Група "Лемтранс" відкрила новий контейнерний термінал у Вінниці

09.09.2024

Група «Лемтранс» завершила перший етап будівництва та відкрила «Контейнерний Термінал Вінниця» (КТВ). У межах цього етапу було створено нову інфраструктуру: прокладено залізничні колії, облаштовано контейнерний майданчик із місткістю до 2000 TEU та зведено критий склад площею 3,5 тисячі квадратних метрів. Загальна площа термінала становить 8 гектарів, а його пропускна спроможність – 30 тисяч TEU на рік. Сучасне обладнання та інфраструктура термінала забезпечують значне прискорення обробки вантажів.

«Ми створюємо нові можливості, бо поява такого термінала в регіоні відкриває вантажовласникам – як великим, так і малим – доступ до світової логістики. Це означає, що експортери та імпортери більше не залежать від розміру партії або впливу глобальних трейдерських компаній, – каже генеральний директор КТВ Дмитро Балаба. – Відкриття "Контейнерного Терміналу Вінниця" – важливий крок для подальшого економічного розвитку регіону». Інвестиції в проєкт близько15 мільйонів доларів.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що контейнерні перевезення дозволять розширити співпрацю Вінницької громади з іншими регіонами України, а заразом – і з іншими країнами Європи.

“Крім цього, йдеться про створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та стійкості нашої громади”, – сказав Сергій Моргунов.

Дмитро Балаба також вказав на важливість партнерства з місцевою й обласною владою, що сприяло успішному завершенню проєкту. «Ми продовжуватимемо зміцнювати наші партнерські відносини, зосереджуючись на спільній меті – економічному розвитку регіону», – підсумував він.

«Контейнерний Термінал Вінниця» прийняв свій перший потяг завдяки співпраці з UZ CARGO POLAND і Центром транспортного сервісу «Ліски» АТ УЗ. Перша партія вантажу перевищила 60 TEU. Цей регулярний сервіс з’єднуватиме польський порт Гданськ із КТВ.

Крім того, вантажовідправники зможуть регулярно відправляти контейнери до терміналів великої Одеси, а в майбутньому – залізницею до Німеччини, Бельгії, Франції, Італії та Нідерландів.

«Попри повномасштабну війну ми продовжуємо реалізовувати нові інфраструктурні проєкти. Цей термінал – частина нашої стратегії зі створення мережі контейнерних терміналів по всій Україні, – зазначив генеральний директор компанії "Лемтранс" Володимир Мезенцев. – Ці інвестиції не лише розширюють можливості нашої Групи, але і сприяють розвитку зовнішньої торгівлі України, відкриваючи нові перспективи та обсяги перевезень».